Yurt Dışı Kargo Takip

25-01-2023 15:01'de Oluşturuldu Son Güncelleme : 10-11-2024 05:38

Uluslararası Hava Yolu Kargo Servisi

    Yurt dışı kargo takip sistemleri özellikle alıcının aklına takılan pek çok soru işaretinin giderilmesini amaçlamaktadır. Günümüzde internetten alışverişin altın çağını yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu bağlamda dünyanın her noktasından ürün sipariş edebiliyor, bunları adresimize teslim alacağımız şekilde satın alabiliyoruz. Tabii ki bu sürecin sorunsuz bir biçimde ilerlemesi için lojistik adımı en önemli noktayı temsil ediyor.
     
    Hızlı bir kargo süreci ne kadar değerliyse, bu süreç içerisinde alıcının gönderisi hakkında bilgi sahibi olması da o kadar değerlidir. Hatta öyle ki daha hızlı bir kargo sürecinden ziyade optimum bir kargo sürecinde her aşama hakkında bilgi sahibi olan müşterilerin daha memnun oldukları ölçümlenebiliyor. Bunu sağlayan sistem kargo takip sistemidir. 
     
    Gerek lojistik firmaları tarafından sunulan, gerekse global olarak elinizdeki kargo takip kodu ile gönderi takibini yapabileceğiniz ücretli ve ücretsiz çok sayıda sistem var. Bunlar özellikle yurt dışından gelen kargom nerede sorusuna yanıt olmak adına düzenlenmiş ve kurgulandığı üzere yurt dışı kargo ne zaman gelir sorusuna yanıt olabilmeyi başaran sistemlerdir. 
     

    Yurt Dışı Kargo Kodu

    Özellikle yurtdışı kargo sorgulama ile ilgili pek çok farklı soru kalıbı görebiliyoruz. Bunların başında da gönderinin nerede ve hangi aşamada olduğunu bilmemizi sağlayan takip kodu geliyor. Yurt dışı kargo kodu ile ilgili en merak edilen ayrıntı ise PTT kargo takip kodu nerede şeklinde karşımıza çıkıyor. 
     
    Kargolar belirli destinasyonlara göre ayrılan, farklı gönderim tiplerine göre organize edilen ve transfer sürecinin önceden belirlenmiş organizasyonuna bağlı olarak hareket eden bir ekosistemin içerisindeler. Bu ekosistem dahilinde de aktarma merkezlerine ulaşabilir, gümrük noktalarında olabilir ya da transfer süreci devam edebilir. Hedef ülkeye vardıktan sonra adrese teslim süreci ve lojistik firmasının kendi bünyesinde ya da partner olarak çalıştığı alt kuruluşta olabilir. 
     
    Tüm bunları görmemizi sağlayan o sihirli numaraya ise kargo takip kodu denmektedir. Yapılan gönderi sorgulamalarında kargonun o an hangi işlemde olduğunu, bölge ve depo olarak nerede yer aldığını görmemiz ancak bu kod ile mümkün olacaktır. Hem lojistik firmalarının şubelerinden, hem de müşteri hizmetleri aracılığıyla adınıza çıkmış kargo için takip kodu talebinizi iletebilirsiniz. Ek olarak gönderiniz yola çıktıktan sonra size SMS ya da mail aracılığıyla kargo gönderinize istinaden bazı bilgiler iletilir. Bu bilgiler arasında da uluslararası kargo gönderinizin bilgilerine ulaşabileceğiniz kargo takip no bulunmaktadır. 
     

    Yurt Dışı Kargo Nasıl Takip Edilir?

    Yurt dışı kargo takibi yapabilmek için elinizde size ait olan bir kargo gönderisinin takip numarası olması gerekiyor. Bu koda sahipseniz hem mevcut lojistik şirketinin sunduğu takip sayfasından hem de global olarak pek çok firmayla aynı altyapıyı kullanarak çalışan ücretsiz gönderi takip sitelerinden kargonuz hakkında bilgi alabilirsiniz. 
     
    Yurt dışı kargo takibi için eğer lojistik firmanızın gönderi sorgulama aracını kullanacaksanız web sitesine girmeniz gerekiyor. Web sitesi üzerinde genellikle kargom nerede şeklinde bir ifadeyle karşınıza çıkan bir bölüm yer alır. Gönderi sorgula, gönderi takibi gibi kategorilerde de yer alması muhtemeldir. 
     
    Bu alanda bir satır içerisine kargo takip no girmeniz talep edilir. Elinizde olan kargo takip numarasını bu alana yapıştırdıktan sonra sorgula dediğinizde kargonuzun çıkış noktası, gönderici bilgisi, alıcı bilgisi, transfer sürecine dair ayrıntılar, hangi aşamalardan geçtiği döküm halinde size sunulur. Dilerseniz bunu anlık olarak takip edebilir ve her işleme alındığında da kontrol edebilirsiniz. 
     
    Bilhassa internetten alışveriş yaptıktan sonra kargonun nerede olduğunu merak etmek en heyecanlı kısımlardan birisidir. Bu aşamada lojistik firmaların kargo takip altyapıları son derece yavaş güncellemelere sahne olabilir. Oysa global olarak hizmet veren ücretsiz kargo takip servisleri bunu hem daha hızlı hem de daha güncel olarak bizlere sunabilirler. Takip numaranızı bu alternatifler üzerinden sorgulayarak gemiyle, uçakla, karayoluyla ya da diğer alternatiflerle yurtdışından gelen kargonuzu kolayca takip edebilirsiniz. 
     

    Yurtdışı Kargolar Hangisi?

    Yurtdışı kargo takibi açısından önemli olan bir ayrıntıdan da bahsetmek gerekiyor. Özellikle takip kodlarını incelediğimizde pek çok farklı kombinasyonla karşılaşabiliyoruz. Başlangıç harfleri, bitiş harfleri, ortada yer alan numara dizilimi gibi noktalar bize bazı ipuçları verebiliyor. Ki yurtdışından alışveriş yapılırken kargo seçenekleri arasında bariz bir fiyat farkına sebep olan iki alternatifin oluşu da dikkatinizi çekmiş olabilir.
    • Takipli Kargo
    Takipli kargo görece biraz daha yüksek bir lojistik maliyete sahip olsa da kargonuz hakkında anlık olarak bilgiye erişebileceğiniz bir kargo takip numarasına sahip olmanızı sağlar. Gönderi çıkış noktasından hedef ülkedeki varış noktasına gelene kadar her aşamayı anlık olarak döküm halinde inceleyebilirsiniz. 
    • Takipsiz Kargo
    Takipsiz kargo ise takip kodu olmayan veyahut elinize bir takip kodu geçse bile bununla hiçbir araç üzerinden gönderiniz hakkında bilgi alamadığınız gönderim şeklidir. Genellikle gemilerde konteynerler ile yapılan ve çoğunlukla Uzakdoğu menşei olan gönderilerde takipsiz kargolar çok yaygındır. Bu kargo türünde gönderinin nerede olduğunu, ne zaman varacağını kestirmek son derece zordur. 
     
    Ayrıca hangisi yurtdışı kargo sorusunun ana sebeplerinden birisi de bu takip numaralarındaki farklı terimlerdir. Örneğin kargo kodunda TS olan bir gönderi TS Club tarafından taşınan, Türkiye’de ise Sürat Kargo ile partner olan bir gönderiyi izlediğinizi gösterir. 
     
    Türkiye’de yurtdışına kargo hizmeti veren firmalar arasında Fedex, DHL, UPS, TNT gibi global devler yer alabiliyor. Aynı zamanda internetten alışveriş yaptığınızda satıcının veya satıcının bulunduğu e-ticaret platformunun anlaşmalı olduğu alternatif kargo firmalarıyla da karşılaşmanız mümkündür. 
     

    Yurt Dışı Gönderi Sorgulama

    Yurt dışı gönderi sorgulama servisleri lojistik firmalar ve tüm lojistik altyapıları bir arada sorgulayabilen sistemler aracılığıyla mevcut kargonuz hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Genellikle pek çok kargo firması gerek Türkiye menşei gerekse global olarak kullanıcı bilgilerini üst safhada tutar. Örneğin PTT bu noktada SMS ve mail yoluyla kullanıcıları gönderici ve alıcı olarak ayrı ayrı bilgilendirir. 
     
    Ayrıca Fedex, UPS ve DHL gibi öncü lojistik şirketlerinin de tamamında bu bilgilere iletişim alternatifleriyle ulaşabiliriz. Fakat internetten alışveriş yaparken bedava kargo ya da daha düşük fiyatlar önceliğimiz olduğu için majör firmalar dışında çok sayıda kargo firmasına rastlayabiliriz. Bunlar arasında China Post, USPS, DPD gibi seçenekleri görmek mümkündür. 
     
    Bu durumda size iletilen tek bir kargo kodu olur ve bunu mevcut gönderinizin sipariş ekranında gözlemlersiniz. Çoğu zaman lojistik firması yerine 17Track gibi alternatif gönderi sorgulama servislerinden yararlanarak kargonuzun yerini, ne zaman geleceğini öğrenmeniz sağlanmış olur. 
     

    Yurt Dışı Kargo Takip Sorgulama

    Yurtdışı kargo takibi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Örneğin takipsiz bir kargoyu takip edebilmek her zaman mümkün olmayacaktır. Bazı kargo takip kodları her ne kadar güvenilir gözükse de size ait olmayan başka bir gönderinin kodu da olabilir. Böyle durumlar bilhassa Uzakdoğu menşei alışverişlerde sıkça karşılaşılan ve takip problemlerine sebep olan süreçler yaşatır. 
     
    Yine de günümüzde kargo ve lojistik firmaları gelişimini sürdürdükçe güncel ve anlık takip sistemlerini de buna entegre edebiliyorlar. Ayrıca lojistik firmalarının dışında da çok sayıda kuruluş ve özel servis aracılığıyla elinizdeki kargo takip numarasıyla gönderinizi sorgulayabiliyorsunuz. Sorgulama sayfasında alıcı, gönderici, kargonun anlık işlem durumu ve detayları bulunuyor. 
     

    Yurt Dışı Kargo Takip Numarası

    Yurt dışı kargo takip numarası almak için gönderinizin hangi lojistik firmayla yola çıkacağını bilmeniz gerekiyor. Genellikle internet alışverişlerinde bedava kargo seçeneğinin altında bu ibare yer almaktadır. Her ne kadar günümüzde takipsiz kargolar yok denecek kadar azalmış olsa da halen daha çok uygun fiyatlarından ötürü varlığını sürdürüyor. 
     
    Yurt dışı kargo takip numarası bulabileceğiniz birincil adres tabii ki lojistik firmasının şubeleri ve iletişim kanallarıdır. Eğer bir aplikasyonu varsa burada da adınıza gönderilmiş olan siparişe dair takip numarasına ulaşabilirsiniz. Aplikasyonu bulunmuyorsa direkt olarak web sitesinden gönderi sorgulama yapabilir, bu sorgulamayı gerçekleştiremiyorsanız müşteri hizmetleri kanalına yönelebilirsiniz.
     
    Tüm iletişim çabalarınıza rağmen yurt dışı kargo takip numarası alamadıysanız lojistik firmasının şubesinden isminize çıkan bir kargo olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bu yurtdışı gönderi sorgulama işleminin akabinde görevli size bir takip kodu aktaracaktır. Bununla hem web sitesi ve aplikasyon üzerinden hem de bağımsız servislerden gönderinizin durumu hakkında anlık bilgi alabileceğinizin altını çizelim. 
     

    Yurtdışı Kargo Takip İletişim Müşteri Hizmetleri

    Yurtdışı kargo takip müşteri hizmetleri aracılığıyla da sağlanabilmektedir. Burada firmalar arası hizmet standardı değişken olabilir. Bazı firmalar 7 gün 24 saat boyunca müşteri desteğini aktif tutar ve ne zaman ararsanız iletişim kurabileceğiniz bir yetkiliyle görüşebilirsiniz. Fakat ülkemizde ne yazık ki 24 saat hizmet veren kargo firması sayısı oldukça kısıtlıdır. 
     
    Bu nedenden ötürü kargolarınızın anlık olarak takibini yapabileceğiniz farklı servislere yönelmeniz gerektiğini vurgulayalım. İlk olarak yurtdışı kargo takip numarası için iletişim kanalı ararken firmanın hangisi olduğuna odaklanın. Örneğin DHL için DHL müşteri hizmetlerini, PTT için PTT müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor.
     
    Yurtdışı kargo firmaları isminize göre gönderi sorgulama yapabileceği gibi aynı zamanda size hem siteden hem de muhtelif kaynaklardan kargo takibi yapabileceğiniz bir gönderi takip numarası sunacaktır. Bu bağlamda tekrardan müşteri hizmetleriyle bağlantıya geçmenize gerek kalmadan sitede yer alan gönderi sorgula, kargom nerede veya kargo takibi alanlarından kolayca takip numarası kullanarak gönderinizin bilgilerini teyit edebileceksiniz. 
     

    Yurt Dışı Gönderi Takip

    Yurt dışı kargo sorgulama işlemini yaptığınızda takip aşamasına dair hemen hemen her ayrıntıya ulaşabilirsiniz. Firmalar ulanıcı temelli bir sistem tercih ederek akla takılabilecek her detayı cevaplamaya yoğunlaşıyor. Örneğin gönderici tarafından ürününüz kargo firmasına teslim edildiğinde bir bildirim alabiliyorsunuz. Aynı yurt dışı gönderi takip kodu ile kargo firmasının gönderiniz üzerindeki tüm işlemlerini de anlık olarak teyit etme şansına erişiyorsunuz.
     
    Kargo firmasının sevk merkezinde yaptığı işlemler, transfer merkezine gönderilişi, yüklemeler, şubeye veya kişiye yapılan zimmetler, inceleme süreçleri ve hatta çıkış ülkesinde ve hedef ülkesindeki gümrük aşamaları bile kargo takibiyle mümkün hale getirilmiş. Bu sayede hiçbir aksaklık olmadan gönderinizin hangi transfer aşamasında olduğuna erişebiliyorsunuz. Bunu sağlayan ise yalnızca firma tarafından size sunulan bir takip kodu oluyor. 
     

    Yurtdışı Kargo Takip Terimleri

    Yurtdışı kargo takip kodları pek çok farklı kısaltmayı hayatımıza sokmuştur. Özellikle de PTT kargo ile gelen kargolarda dahi yurtdışından çıkış yaptığı için İngilizce kelimeler ve bunların kısaltmalarına çokça rastlıyoruz. 
     
    İngilizce terimlere geçmeden önce yurtdışı kargo takibi yaparken karşınıza çıkabilecek bazı Türkçe kısaltmalara değinelim.
    • AT Nedir?
    Adrese Teslim kısaltmasıdır. 
    • AT Dışı Nedir?
    Adrese teslim olarak çıkan kargonun o noktaya teslim edilmeyeceği zaman bu kod gözükür. 
    • GÖ Nedir?
    Gönderici ödemeli olarak çıkan kargolarda yer alan ibaredir. Alıcı herhangi bir bedel ödemez. 
    • AÖ Nedir?
    Alıcı ödemeli gönderilmiş kargodur. 
    • PTT İşyerine Girdi 
    Yurtdışından gelen gönderinin ülkemize girdiğini, yurtdışından geliş işleminin onaylanarak PTT’ye ulaştığını temsil eder.
    • PTT İşyerine Zimmet Edildi
    Gönderinin kontrollerden geçmesi için PTT çalışanına teslim edildiği bilgisidir.
    • PTT Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisinde 
    Gönderinin şubeye teslim edildiğini gösterir.
    • İADE
    İthalatı yasak olan bir ürün ise gönderi tekrardan göndericiye yollanır. Bu ürünü teslim almanız mümkün değildir.
    • Dağıtıcıya Verildi 
    Gönderi teslimatı sağlayacak kuryeye teslim edildi anlamındadır. 
    • Kargo Cihete Girdi/ Cihetten Çıkarıldı 
    Kargo teslimatı yapacak kuryeye teslim edilirken cihet listesine eklenir. Eğer teslimat o gün yapılmazsa cihetten çıkarılır ve PTT şubesine geri gider. Ardından tekrardan cihete girer ve yeniden kuryeye teslim edilir.
    • Tutanaklı
    Gönderinin teslimatıyla alakalı sistemsel bir hata olduğunu gösterir. Bu gönderileri PTT şubesinden elden teslim almanız gerekir. 
     
    Bunlar dışında çok karşımıza çıkan İngilizce kargo kodları da mevcut. Yurtdışından kargo takip terimleri arasında şunlar oldukça yaygındır.
    • OTB – Receive item from costumer 
    Gönderinin göndericiden kargo firması tarafından teslim alındığını gösterir. 
    • OTB – The item was forwarded to the destination country 
    Gönderinin yurtdışına sevk edilerek hedef ülkeye iletilmek üzere kargo firmasında olduğunu gösterir. 
    • EDI Received – Send item abroad
    Gönderinin yurtdışına sevk edilerek yola çıktığını gösterir. 
    • INB – Receive item at Office of Exchange 
    Gönderinin hedef ülkeye ulaştığını gösterir.
    • INB – Send item to customs 
    Gönderinin hedef ülkenin gümrüğünde olduğunu gösterir. 
    • INB – Send item to domestic location 
    Gönderinin hedef ülkede yurt içi dağıtım merkezine aktarıldığını gösterir. Ülkemiz için PTT’dir. 
    • INB – Deliver item
    Gönderinin alıcıya teslim edildiğini gösterir. 
     
    Günümüz şartlarında Türkiye’de hizmet veren çok sayıda uluslararası kargo firması Türkçe destek sağlamayı sürdürüyor. Özellikle de kargo takip ekranlarında hem İngilizce hem de Türkçe açıklamalar görmek bu yüzden yaygınlaştı. Yine de takipsiz kargoların ekranlarında, özellikle Uzakdoğu menşei kargo firmalarının takip ekranlarında bu ibarelere fazlasıyla rastlayabiliyoruz. 
     

    Yurt Dışı Online Kargo Takip Nasıl Yapılır?

    Yurt dışı online kargo takibi yapmak için ihtiyacınız olan takip kodunu satıcınızdan temin edebilirsiniz. Kargo takibinin başlayabilmesi için öncelikle gönderinin satıcı tarafından kargoya teslim edilmiş olması gerekmektedir. Çoğu firma o an itibariyle kargo takip kodu oluşturarak alıcı tarafa iletiyor. 
     
    Eğer iletilmemesi gibi bir durumla karşılaştıysanız ürünün satıcısıyla iletişime geçerek durumu bildirebilirsiniz. Sizi kargo firmasına yönlendirebilir ya da mevcut gönderi ile ilgili takip kodunu size iletebilir. Her halükarda daha hızlı ve daha ergonomik bir hizmet sunmayı amaçlayan uluslararası lojistik şirketleri bu detayları es geçmemeye başladı bile. 
     
    Gönderici mevcut kargoyu firmaya teslim ettiğinde oluşturulan rastlantısal kargo kodu alıcı bilgilerinde verilen cep telefonu numarasına kısa mesaj olarak gönderiliyor. Aynı zamanda iletişim tercihlerinde e-mail olanlar için mail ile de gönderi takip numarası sunulduğuna şahit olunabiliyor. 
     
    Her halükarda elinize ulaşmış olan bu kodu isterseniz mevcut kargo firmasının resmi web sitesinden, isterseniz 17Track gibi global ve ücretsiz olarak kargo takip servislerinden izleyebiliyorsunuz. Yurtdışı kargo online takip işlemi gönderiniz hakkındaki temel bilgiler, transfer süreci, ulaşılan noktalar ve geçilen süreçler dahilinde adım adım güncelliğini korumaktadır.

    Hai trovato la risposta alla domanda che stavi cercando??

    Yurtdışı hızlı kargo gönderimi ücretleri, taşınmasını istediğiniz gönderinin ebat ve ağırlığına, gönderileceği ülkeye ve buna bağlı olarak istenilen ek hizmetlerine göre farklılıklar yaratmaktadır. Web sitemizdeki hesaplama aracından fiyatlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kampanya fiyatlarımızdan faydalanabilmeniz için www.fast-express.com/tr/kampanya/
    Yurtdışı ülkelerden toplatılması istenen ürünler için Türkiye ye transfer süresi Almanya çıkış sonrası ekspres taşımalarda 2 iş günüdür. Karayolu olarak beyannameli aktarımlar ise 5 iş günüdür. Getirtilmek istenen malzemeler için Türkiye gümrüğüne girip, gümrük işleminden sonra adrese dağıtıma çıkarılabilir. Numune olarak nitelendirilen malzemeler için gümrük merci tarafından verilen karar doğrultusunda malzeme gümrük işlemine tabi tutulur veya serbest bırakılıp alıcıya teslimiz sağlanır. Kampanya fiyatlarımızdan faydalanabilmeniz için www.fast-express.com/tr/kampanya/

    ASSISTENZA CLIENTISUPPORTO DAL VIVOWHATSAPP