Amazon Satışı Yeni Başlayanlar Kargo Gönderim Planı Nasıl Oluşturulur?

13-02-2023 12:58'de Oluşturuldu Son Güncelleme : 20-03-2024 20:07

Uluslararası Hava Yolu Kargo Servisi

    Amazon Satışı Yeni Başlayanlar Kargo Gönderim Planı Nasıl Oluşturulur?

    Amazon üzerinden satış yapmanın küresel olarak tüm dünyaya açılan bir perakende kapısı olduğunu söylemeye gerek yok. Dünyanın en önemli e-ticaret pazarlarından birisi olmasından ötürü Amazon kullanıcılarına güven veriyor, hem alıcı hem de satıcı taraf için önemli bir kalite ölçütü yaratıyor. İşte bu yüzden de Amazon satışına yeni başlayanlar ya da başlamayı düşünenler özellikle kargo süreci başta olmak üzere pek çok detay üzerine yoğunlaşabiliyor.
     
    Amazon FBA, bu süreçlerin tamamının profesyonel bir biçimde yönetilebilmesi için büyük fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda insanların hızlı bir biçimde kargo göndermesini, alıcıların kargolarını en iyi şekilde teslim alabilmesini ve bunları en düşük maliyetlerle gerçekleştirebilmeyi amaçlıyor. Amazon’da satış yapmak isteyenlerin tek seçeneği tabii ki FBA değil. Aynı zamanda üçüncü taraf şirketlerle anlaşmalara yoğunlaşmak ve FBM modelini kullanmak yine mümkün. 
     
    Amazon’da Türkiye’den satış yapmak isteyenlerin hangi modeli kullanmaya yöneleceği ise ciddi bir araştırmaya tabii oluyor. Çünkü bazı ticaret girişimlerinde FBA çok daha makul bir seçenek iken bazılarında FBM tercih edilmesi daha iyi bir seçim olabiliyor. Amazon üzerinden satış yapmaya başlamak özellikle döviz kazanmak, e-ihracat yaparak yüksek gelirler elde etmek ve aynı zamanda kendi işine sahip olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat yaratıyor. 
     
    Bu bağlamda da Amazon bireysel hesap sahibi olmak dahi yeterli görünüyor. Tabii ki Amazon’da satış yapmaya başlayacaklara tavsiyeler arasında profesyonel hesap kullanımı da önemli bir yer teşkil ediyor. En azından ilk aşamada bireysel hesap ile ücretsiz bir biçimde ticaret yapmaya başlasanız dahi, akabinde aylık ödeme periyodu ile beraber profesyonel Amazon satış hesabına geçiş yapmanız elzem görünüyor. 
     

    Amazon FBA Kargo Taşımacılığı

    Amazon’da satış nasıl yapılır konusunun en birincil soru işaretlerinden birisi kargo sürecidir. Türkiye’de yaşayan, ürününü Türkiye’de imal ya da tedarik eden bir satıcının dünyanın her noktasına satış yapma olanağı olduğunu hatırlatmak gerek. Bu durumda aynı ürünü Amerika’ya, Japonya’ya ya da Macaristan’a kargo göndermeniz gerekebilir. İşte burada da lojistik problemler yaşamamanız için üzerine eğilmeniz gereken konu kargo aşaması olmalıdır.
     
    Dünyanın önde gelen e-ticaret devi Amazon ise bunun için açılımı Full Filliment by Amazon olan FBA yöntemini ortaya çıkarmıştır. Amazon FBA en temel anlamda satıcıların ürünü depolaması, paketlemesi, kargo süreci ve teslimat aşamalarını tümüyle üstüne alan, böylelikle hem güven hem zaman hem de maddi anlamda kazanç sağlanmasına vesile olan bir aracı gibi işler. 
     
    Amazon FBA ürünlerin iyi bir biçimde paketlenerek depolanmasını, kargoya hazır hale getirilmesini, evraklar ve etiketler ile ilgili tüm aşamaları üstlenmesini mümkün kılar. Ayrıca Türkiye dâhil dünyanın pek çok noktasında aktif bir biçimde hizmet veren lojistik şirketleriyle bir arada çalışarak inanılmaz hızlı teslimatlar gerçekleştirmeye olanak tanır. Bir bakıma Amazon’un kendi kargo servisi olarak adlandırılabilecek bir sistem olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.
     
    Amazon’da satış sonrası kargo göndermek FBA sayesinde inanılmaz kolaylaşmıştır. Fakat Amazon satışı yapanlar illa ki bu seçeneği kullanmak zorunda değiller. Aynı zamanda sipariş oluşturulduktan hemen sonra ürününüzü kendiniz paketleyebilir, ilgili üçüncü taraf kargo ve uluslararası lojistik şirketine teslim edebilir ve teslimat sürecini tümüyle kendiniz yönetebilirsiniz. Burada Amazon FBA avantajları arasında 175’ten fazla ülkede lojistik operasyonları yöneten bir merkeze sahip olması, depolama hizmeti sunması, otomatik etiketleme ve teslimat aşamalarını anlık olarak yönetebilmesi direkt olarak öne çıkıyor. 
     

    Amazon FBA Kargo Nasıl Gönderilir?

    Amazon FBA ile kargo aşamaları oldukça basittir. En azından üçüncü bir şirket ile çalışan satıcılara kıyasla bu kolaylıklar dikkat çekici seviyeye gelmiştir. Buna istinaden Amazon satışı sonrası kargo nasıl gönderilir sorusu halen daha merak edilebiliyor. Öncelikle Amazon Türkiye çok ciddi yatırımlarla satış yapan kullanıcılara her aşamayı kolaylaştıracak adımlar atmaya devam ediyor. Örneğin bir satış gerçekleştirdiniz ve lojistik için Amazon FBA kullanıyorsunuz diyelim. 
     
    Bu aşamada sürecin işleyişini şöyle ifade edebiliriz.

    Ürünşlerin Amazon Türkiye’ye Aktarımı

    Ürün satışı yaparken oluşturduğunuz ürünü Amazon lojistik ağı olan FBA ile paylaştığınızda ilgili işlemlerden sonra uygun depolama koşulları belirlenir. Ürünlerinizi gönderdikten sonra Amazon sizin için tüm ürün listelerinizi tarayarak etiketleme işlemini yapar. Böylece satışa hazır ürünleriniz Amazon deposunda kalarak depolama hizmeti size sunulmuş olur.

    Ürünün Amazon FBA Tarafından Gönderim Süreci

    Sipariş aşamasında aynı sistem Amazon FBA tarafından görüleceği için daha önceden etiketlenerek depolama aşamasına alınmış ürününüz kargo sürecine hazırlanır. Özenli bir biçimde ürüne uygun olacak düzeyde paketlenir ve kargo süreci başlatılır. Tüm bu süreçlerle siz uğraşmazsınız. 

    Ürün Satışı Sonrası Ödemenin Tahsilâtı ve Satıcının Ödemeyi Alışı

    Amazon FBA sizin yerinize ürününüzün etiketini, depolamasını, kargosunu ve teslimatını sağlar. Bu süreçte sipariş sonrasında ödeme tahsil edilir ve havuzda bekletilir. Sorunsuz bir ticaret sonrasında da her 14 günlük dönemler halinde satıcılara havuzda toplanmış olan miktarlar aktarılır. 

    Amazon FBA Teslimat Sorunları, Ürün ve Para İadeleri

    E-ticaret aşamasında en büyük sorunlardan birisi tabii ki müşteri memnuniyeti ve bunu sağlayacak ana faktörlerden birisi olan sorunsuz teslimatlardır. Yine de her teslimat müşteri tarafında memnuniyet yaratmayabilir. İşte bu yüzden müşteri hizmetleri önemli bir kıstastır. Bunu Amazon FBA üstlenir ve tüm teknik sorunlarla ilgilenir. Aynı zamanda ürün iadesi, para iadesi gibi durumları koordine ederek tüm süreçleri yöneterek profesyonel bir satışı mümkün kılar. 
     
    Yine de Amazon FBA artıları çok olsa da bazı kullanıcılar üçüncü parti lojistik firmalarıyla çalışmayı daha uygun bulabiliyor. Bunun içinse Amazon kargo satın al aracı tercih edilebilir. Burada da Amazon anlaşmalı kargo şirketleri ile minimum tutarlar üzerinden gönderi şansı sunuyor. Tabii ki depolama, etiketleme, paketleme gibi aşamalar tamamıyla satıcının kontrolünde gerçekleşiyor. 
     

    Amazon’da Yurt Dışına Kargo Nasıl Gönderilir?

    E-Ticaret yapan herkesin aklına Amazon satışı sonrası yurtdışına kargo nasıl gönderilir sorusu takılabiliyor. Eğer ki Amazon FBA tercih ediyorsanız bu aşamayı çok kolay bir biçimde çözümleyebilirsiniz. Ancak bu zorunluluk olmadığından dolayı satıcılar direkt olarak kendilerinin depolama ve paketleme yaptığı, dolayısıyla direkt olarak satıcıya kendilerinin gönderi çıkarttığı modeli de tercih edebiliyorlar.
     
    Bu aşamada bazı önemli kıstaslarda olduğunu unutmamak gerek. Çünkü tercih edeceğiniz lojistik şirketinin hem Türkiye hem de hedef nokta ya da transfer merkezlerinde bir operasyon merkezine sahip olması gerekmektedir. Eğer Türkiye’den kargo çıkarıyorsunuz ve hedef New York ise burada bir dağıtım merkezinin olması, sonrasında sunulacak teslimat hizmetinin gerçekleştirilebilmesi önem arz ediyor.
     
    Anlaşma yaptığınız, daha önceden ürün hacmine bağlı olarak teklif aldığınız ya da fiyat tarifesi bilgisini temin ettiğiniz kargo şirketi eğer ki hedef ülkeye kargo kabul ediyorsa teslimat sürecini tümüyle üstleniyor demektir. Bu aşamada sizin depoladığınız ürünü en ideal boyutlarla özenli bir biçimde paketleyip ardından kargo şubesine teslim etmeniz gerekmektedir. Alıcı adresini tüm detaylarıyla paylaştıktan ve ödemenizi yaptıktan sonra kargo süreci başlayacak ve transfer işlemi için hazır hale gelecektir.
     
    Amazon FBA iş ortaklığına dâhil olan kargo firmaları da özellikle yüksek hacimli satışa sahip firmalar için ciddi avantajlar sağlayabiliyor. Çünkü bu aşamada en dikkat çeken bir diğer ayrıntı Amazon yurtdışı kargo ücretleri oluyor. Döviz bazında kargo fiyatları ile karşılaşıldığından dolayı satıcıların bu noktada en büyük arayışı en uygun fiyata, en hızlı şekilde teslimat oluyor. 
     

    Amazon Deposuna Ürün Göndermek İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

    Amazon deposuna ürün göndermek birkaç farklı temelde incelenebilir. Türkiye’den Amazon deposuna ürün göndermek istediğinizde Amazon Türkiye’ye gönderebileceğiniz gibi Amerika’da konumlanmış depoya da gönderim sağlayabilirsiniz. Bazı satıcıların potansiyel tüm müşterileri belirli bir coğrafyada yer alır ve buna bağlı olarak Amazon FBA sistemini kullanabilirler. 
     
    İster şahıs, ister şirket olarak Amazon deposuna ürün gönderimi yapabilirsiniz. Bu listenizi alıcıya hızlıca ulaştırılabilmesi için depolama hizmetinin Amazon tarafından üstlenilmesi anlamına geliyor. Amazon bunun için tüm satıcılara belirli şartlar koymuştur ve buna uygun olacak şekilde tüm gönderileri kabul eder. 
     
    Amazon deposuna ürün gönderirken dikkat edilmesi gerekenler arasında bazı özelliklere değinmek gerekiyor.
    • Amazon deposuna ürün gönderilirken en uygun, en az yer kaplayan ve ürünün deforme olmayacağı bir koli tercih edilmelidir.
    • Ürün mevcut paketleme kolisine uygun olmalıdır. Şişlik olan, paketten taşan, paket üzerinde fiziksel değişime sebep olabilecek kadar ufak koliler problem yaratır.
    • Amazon depoları mevzuatlara göre ülkenin gümrüksüz ithalat sınırı dâhilinde işlem yapabilirler. Limiti aşan gönderilerde gümrük işlemleriyle beraber proforma faturada yer alan değer üzerinden hesaplamalar yapılarak yansıtılır.
    • Etiket ve barkodu hatasız ve ürüne özel olmalıdır.
    • Proforma faturasının tüm detayları girilmelidir.
    • Amazon tarafından talep edilmiş tüm evraklar özellikle de gümrük aşamasında problem yaşanmaması adına tamamlanmalıdır. 
    • GTIP olarak geçen, Gümrük Tarife Pozisyonu olarak Türkçeleşen unsur hakkında bilgi edinilmeli, ürün cinsine, hedef ülkeye bağlı olarak bu noktada temel düzeyde fikir sahibi olunmalıdır. 
     
    Amazon depolarından ürünler direkt olarak alıcıya gönderilmek üzere transfer sürecine alındığı için gümrük sorunu olabilecek, yasadışı ya da kanuna aykırı malzemelerin kabulü söz konusu değildir. Ayrıca yukarıda da belirtildiği üzere Amazon depolama dâhil tüm lojistik faaliyetleri üstlendiği için operasyonların sorunsuz tamamlanabilmesi için Amazon nezdinde tüm taleplerin karşılanmış olması gerekir. 
     

    Amazon Deposuna Türkiye’den Ürün Göndermek

    Amazon deposuna ürün göndermek Türkiye’de de mümkündür. Üstelik dilerseniz Amerika’da bulunan Amazon deposunda da ürünlerinizin depolanmasını sağlayabilirsiniz. Böyle bir kolaylığın sağlanabiliyor olması ciddi anlamda lojistik açıdan avantajlar sağlar. 
     
    Bunların başında zaman ve ücretler gelir. Türkiye’den Amazon deposuna ürün göndermek isteyenlerin özellikle şu detayları es geçmemesi önem arz eder. 
    • Ürünlerin barkodunun olması zorunludur. Bu bireysel olarak satıcı tarafından yapılabilir, aracı üçüncü parti lojistik şirketlerince yaptırılabilir ya da Amazon tarafından gerçekleştirilebilir.
    • Ürünleri Amazon deposuna göndermeden önce döküm yönetiminden ürünün cinsini, paketleme türünü, farklılıklarını bildirmeniz gerekir. 
    • Ürünlerle alakalı sevkiyat detaylarını, koli ve paket sayılarını, ölçülerini bildirmeniz gerekir.
    • Paketleme seçeneklerini ve barkot seçeneklerini tanımladıktan sonra ürünlerin depolama evrelerini takip edebilirsiniz. 
     
    Ürünlerinizin Amazon deposuna ulaştırılması için söz konusu olan lojistik aşamaya da değinmek gerekiyor. Çünkü burada Amazon tekelinde bir kargo süreci söz konusu değil. Tabii ki dilerseniz Amazon FBA ile sorunsuz bir biçimde anlaşmalı kargo ağlarıyla en ekonomik şekilde depoya gönderim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunun dışında da kargo firmalarıyla bunu gerçekleştirmeniz mümkün.
     
    Özellikle Türkiye’de aktif olan, tüm dünyada etkin bir biçimde kullanılan FedEx, UPS, DHL ve diğer dünya çapında firmalar Amazon deposuna ürün göndermek için gayet makul seçeneklerdir. Burada en dikkat çekici tercih noktası ise elbette ki fiyatlandırmalardır. 
     

    Amazon FBA Ücretleri

    Amazon FBA ücretleri ne kadar konusuna da değinmek gerek. Özellikle satıcı tarafında ciddi bir sorumluluğa dönüşen depolama hizmetini, paketleme ve etiketleme aşamalarını üstlenmesi ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Buna karşılık Amazon FBA fiyatları ilk bakışta son derece uygun olabiliyor. 
     
    Burada Amazon deposuna ürün gönderim maliyetini de dâhil etmek koşuluyla hesaplama yapmak tabii ki es geçilmemesi gereken noktadır. Ancak Amazon FBA ücret tarifesinin en önemli artısı tüm hizmetlerin bir bütün olarak düşünülmesidir. Örneğin FBA için ödeyeceğiniz miktar şunların tamamını içerisine alır.
    • Ürünlerin depolama giderleri
    • Ürünlerin paketlenmesi
    • Ürünlerin dağıtım ve teslimat süreci
    • Ürünlerin iade süreci
    • Ürünlerle alakalı sorunlara dayalı müşteri hizmetleri
     
    Amazon FBA ücretleri için en net bilgi tabii ki güncel olarak Amazon üzerinde mevcut. Ancak standart olarak belirlenmiş küçük paketler ve büyük paketler olmak üzere iki ana grupta fiyatlandırmayla karşılaşacağımızı söylemeliyiz. 
    • Amazon FBA Küçük Paket Ücretleri
    Eğer gönderi boyutları 15x12x0,75 inç seviyesindeyse, ağırlık olarak ise 4’ten az 16 kg ağırlığına kadar ise küçük paketleme olarak adlandırılır. Ağırlığına bağlı olarak 4 kg ve aşağısı ağrılıklar 3,22 dolar iken 12 ile 16 kg arası ağırlıklar sadece 3,77 dolar ücretlendirmeye tabii oluyor.
    • Amazon FBA Büyük Paket Ücretleri
    Amazon FBA ile büyük paket olarak tanımlanan gönderilerde ise ölçüler 18x14x8 inç seviyesinde olup ağırlıklar 4 kg ve daha aşağısı ve 20 libre ve üzerine kadar çıkabiliyor. Burada da 3,86 dolar ile başlayan ve 7,17 dolar fiyatlandırmaya kadar çıkan bir ücret tarifesi var. 
     
    Tabii ki over size(limit üstü) kargo seçenekleri de small, medium, large ve special oversize olarak dört farklı alternatifle sunulmuş. Bunlar için özel boyutlar ve özel ağırlık limitlerine bağlı olarak farklı fiyatlandırmalar söz konusu oluyor. 
     

    Amazon Satış Yapıldığında Nasıl Kargo Gönderilir?

    Yeni satış yapmaya başlayanların en merak ettiği detay Amazon siparişi geldikten sonra kargoya nasıl verilir noktası oluyor. Aslında Amazon yıllar boyunca edindiği tecrübeyi teknolojik gelişimlerle bir araya getirip geliştirerek inanılmaz bir fırsat yaratıyor. 
     
    Bu yüzden de Amazon FBA gibi bir fırsatla karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle Amazon FBA ile kargo süreci yönetiminin çok basite indirgendiğini vurgulamalıyız. Envanterinizi düzenleyip ardından Amazon depolarına ürününüzü gönderdikten sonra sizin bu süreçte yapmanız gereken herhangi bir işlem dahi kalmıyor. Sizi yerinize ürünlerinizi depolayan Amazon aynı zamanda barkodu işlemlerini tamamlayarak paketleme aşamasını da bitirip kargoyla alıcıya teslim ediyor.
     
    Hatta olası sorunlar ve aksaklıklarla ilgileniyor ve satış sonrasında yaşanabilecek tüm aşamalar için aksiyon alıyor. Siz ise satışa odaklanarak daha yüksek performans için çalışmaya vakit ayırabiliyorsunuz. Bunun bir diğer seçeneği olarak üçüncü taraf kargo şirketleriyle de çalışabileceğinizi hatırlatalım.
     
    Tabii ki Amazon FBA ile kargo göndermek inanılmaz derecede sırtınızdaki yükü hafifletiyor. Üçüncü taraf lojistik şirketleriyle gönderi yapacağınız zaman ise depolamasını kendiniz yaptığınız ürünleri uygun koliler ile paketledikten sonra siparişinize uygun olan etiketlerle beraber kargo firmasına götürüyorsunuz. 
     
    Burada alıcı tarafın bilgileri sisteme işleniyor, kargonuz incelenerek kabul ediliyor ve teslimat için işleme alınıyor. Hedef ülkeye bağlı olarak deniz yolu, havayolu, karayolu gibi alternatiflerin hangisi seçildiyse lojistik transfer süreci başlatılmış olunuyor. Amazon siparişi sonrası kargo sürecini en profesyonel şekilde yönetmek için yapmanız gereken şey kargo teklifi almak ya da Amazon FBA ortaklığıyla hizmet vermek. 

    Haben Sie die Antwort auf die gesuchte Frage gefunden?

    Küçük işletmeler ve e-ticaret işi ile uğraşanlar da rahatlıkla istenilen ülkeden dünyanın her noktasına kargo gönderimi yapabilmektedir. İthalat ve ihracat mallınızın yanı sıra evrak, döküman, belge, numune dosyalarınızı da yurtdışı kargo gönderiminizi en iyi en hızlı bir şekilde ile yapabilirsiniz. Kampanya fiyatlarımızdan faydalanabilmeniz için www.fast-express.com/tr/kampanya/
    Günümüz koşullarında bireyler ve firmalar ihtiyaçlarını karşılamaları için kargo yapmak mecburiyetindedirler. İhtiyaçlarınızı minimum masraf ile gerçekleştirmeniz için Fast Express yurtdışı kargo firması olarak yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz. Kampanya fiyatlarımızı inceleyiniz www.fast-express.com/tr/kampanya/

    KUNDENDIENSTLIVE SUPPORTWHATSAPP